Huoneistotyypit ja hintatiedot

Asuntojen vuokra 1.1.-31.12.2024 on 14,60 € / m² / kk

h+kt+kh, tuettu asuminen 32,0 m² 1 kpl 467,20 € / kk
h+kt+kh, tuettu asuminen 32,5 m² 1 kpl 474,50 € / kk
h+kt+kh, tuettu asuminen 39,5 m² 1 kpl 576,70 € / kk
h+kt+kh, tuettu asuminen 40,0 m² 3 kpl 584,00 € / kk
h+kt+kh 32,0 m² 4 kpl 467,20 € / kk
h+kt+kh 32,5 m² 4 kpl 474,50 € / kk
h+kt+kh 39,5 m² 4 kpl 576,70 € / kk
h+kt+kh 40,0 m² 12 kpl 584,00 € / kk
2h+kt+kh 40,5 m² 5 kpl 591,30 € / kk
h+kt+kh 41,0 m² 5 kpl 598,60 € / kk
2h+kt+kh 49,0 m² 10 kpl 715,40 € / kk

Tuettuihin asuntoihin hakiessa hakijalla tulee olla turvapuhelin.

Vesimaksuennakko 20 €/hlö/kk, vesitasaus tehdään kerran vuodessa.
Autopaikkamaksu 10 €/kk
Saunamaksu 10 €/hlö/kk
Asukassähkö oman kulutuksen mukaan.
Vakuusmaksu 500 € peritään ensimmäisen vuokranmaksun yhteydessä.

Rakennustapaseloste

YLEISTÄ
Koy Harjulan Moreeni rakennetaan yhtiön omistamalle, Asemantaustan kaupunginosassa, korttelissa 25156 sijaitsevalle tontille 2. Rakennettava asuintalo on kuusikerroksinen käyttöullakolla. Yhtiöllä on 17 autopaikkaa yhtiön osittain omistamalla LPA-tontilla 2, korttelissa 25152.

RAKENNUKSEN RUNKO
Rakennuksen perustukset paalutetaan, ja alapohja rakennetaan maanvaraisena. Rakennuksen välipohjat sekä yläpohja ovat pääosin ontelolaattaelementtejä. Rakennuksen kantavat väliseinät ja porrashuoneen kerros- ja lepotasot sekä parvekkeiden kantavat rakenteet ovat teräsbetonielementtejä.

JULKISIVUT
Julkisivut ovat pääosin hienopestyjä valkobetoni sandwich -elementtejä ja maalattuja sandwich -elementtejä.

PARVEKKEET
Parvekelaattaelementtien alapinta on harmaa betonipinta, sivut ja yläpinta ovat muottipintaisia. Parvekkeet varustetaan parvekelasituksella, joka ei ole täysin tiivis vedeltä, tuulelta eikä lumelta. Kaiteet ovat metallirakenteisia lasikaiteita.

VESIKATTO
Vesikaton alusrakenteet ovat puurakenteita. Lämmöneristeenä on mineraalivilla. Vesikatteena on pääosin konesaumattu peltikate sekä osittain asennettu kumibitumikermi.

IKKUNAT JA PARVEKEOVET
Ikkunat ovat peittomaalattuja tehdasvalmisteisia sisään aukeavia, vakiorakenteisia MSE-puualumiini-ikkunoita. Ikkunoiden ulkopuite on kauttaaltaan alumiinia ja karmin ulkopinta on alumiiniverhottu. Parvekeovet ovat ikkunoiden tapaan puualumiinirakenteisia ulosaukeavia ovia. Huoneistojen tuuletusikkunat on varustettu irrotettavalla hyttysverkolla. Porrashuoneen ikkunat ja ovet ovat metallirakenteisia ikkunoita ja ovia.

OVET HUONEISTOISSA
Huoneistojen porrastaso-ovi on puurakenteinen yksilehtinen jalopuuviilutettu tehdasvalmisteinen vakio-ovi. Väliovet huoneistossa ovat maalattuja valkoisia laakaovia yleensä ilman kynnystä. Porrastaso-ovi on varustettu ovikellolla ja kirjeluukulla.

VÄLISEINÄT HUONEISTOISSA
Huoneistojen sisäiset seinät ovat pääosin kipsilevyseiniä. Pesuhuoneiden seinät ovat pääosin kivirakenteisia.

LATTIAN PINTARAKENTEET
Asuinhuoneiden lattiat ovat laminaattia. Pesuhuoneissa lattiat ovat laatoitetut. Märkätiloissa on sähköinen mukavuuslattialämmitys, jonka sähkönkulutus on kiinteistön mittauksessa. Parvekkeiden lattiat ovat muottipintaista betonia ilman pintakäsittelyä ja niihin asennetaan irrotettavat parvekematot.

SEINIEN PINTARAKENTEET
Seinät ovat pääosin tasoitetut ja maalatut. Keittiössä työpöytien taustat joko laatoitetaan tai asennetaan laminaattilevy. Pesuhuoneen seinät ovat laatoitetut.

SISÄKATTOJEN PINTARAKENTEET
Asuntojen sisäkatot ovat pääosin ruiskutasoitettuja ontelolaattoja. Alaslasketut katot ja koteloinnit verhotaan kipsilevyllä, joka tasoitetaan ja maalataan tai ruiskutasoitetaan. Pesuhuoneen katot verhotaan kuusipaneelilla.

KALUSTEET
Keittiön ja pesuhuoneen kalusteet ovat kalustevalmistajan vakiokalusteita. Keittiökalusteiden ovet ovat valkoista laminaattia, työpöytien kannet ovat laminaattia. Makuuhuoneen ja eteisen komerot ovat valkoisella melamiiniovilla varustettuja kalustevalmistajan vakiokalusteita muovireunanauhalla. Pesuhuoneissa on loisteputkella ja pistorasialla varustettu tehdasvalmisteinen peilikaappi sekä pyykkikaappi, jotka ovat metallirunkoisia.

VARUSTEET
Pesuhuoneet varustetaan tukikahvoin, johon kuuluvat wc-tukikahvat, liikkumista helpottava tukikahva seinässä, L-mallinen tukikahva suihkun yhteydessä sekä kaideallas. Lisäksi pesuhuoneissa on vaatekoukut, wc-paperiteline sekä suihkuverho.

KONEET JA LAITTEET
Keittiössä on turvaliesi sekä liesikupu. Kalusteissa on tilavaraus astianpesukoneelle ja mikroaaltouunille. Asunnot on varustettu jääpakastinkaapilla. Pesuhuoneessa on liitännät pyykinpesukoneelle.

HUONEISTOKOHTAINEN VARASTO
Asunnon hallintaan kuuluva huoneistokohtainen varasto sijaitsee ullakkokerroksessa. Irtaimistovarastojen seinät ovat vakiorakenteisia verkkoelementtejä. Lattia on maalattu betonilattia.

YHTIÖN YHTEISET TILAT JA NIIDEN VARUSTEET
Yhtiön yhteiset tilat sijaitsevat rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Porrashuoneen seinät ovat pääosin maalatut, lattianpäällysteenä on muovimatto. Porrashuoneen katot ovat osittain alaslaskettuja kattoja ja osittain tasoitettuja ja maalattuja betonikattoja. Muissa yhteistiloissa; väestönsuoja, ulkoiluvälinevarasto ja tekniset tilat; seinät ja katot ovat pääosin maalatut ja lattiana maalattu betonilattia, paitsi kuivaushuoneessa, kerhohuoneessa ja sähköpääkeskuksessa muovimatto. Kuivaushuoneessa on kiertoilmapuhallin ja pyykkinarut. Yhteiskäytössä olevassa saunatilassa seinät ovat laatoitettuja/paneloituja kuusipaneelilla, katot ovat kuusipaneelia ja lattiat laatoitettuja. Löylyhuoneen lauteet ja kaiteet ovat kuusta. Kiuas on löylyhuoneen koon mukaan mitoitettu.

LIITTYMÄT
Yhtiö liitetään Lahti Aqua Oy:n vesi- ja viemäriverkostoon, Lahti Energia Oy:n kaukolämpö- ja sähköverkostoihin, DNA:n puhelinverkkoon. Yhtiö liitetään myös kaapeli-TV-verkkoon.

HISSI
Rakennuksen portaaseen tulee sivulta avautuvat automaattiovilla varustettu hissi.

TALOTEKNIIKKA
Talossa on lämmöntalteenotolla varustettu keskitetty ilmanvaihto, konehuone sijaitsee ullakolla. Lämmitysmuotona on kaukolämpöön liitetty vesipatterilämmitys. Parvekkeilla ja terasseilla on pistorasia.

TURVA- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄT
Puheyhteydellä varustettu porttipuhelinyhteys on pääovelta asuntoihin. Kiinteistö varustetaan sprinkler- ja paloilmoitinjärjestelmällä.

PIHA-ALUE
Yhtiön piha-alueen istutukset tehdään erillisen istutussuunnitelman mukaan. Piha-alue kadun suuntaan on pääosin betonilaatoitusta. Väliaikainen autopaikoitus on järjestetty korttelissa 25152 tontilla 2 ennen kuin lopullinen pysäköintirakennus on rakennettu, joka tulee sijaitsemaan Vahva-Jussin lenkin toisella puolella. Autopaikat varustetaan autolämmitystolpilla sähkösuunnitelmien mukaisesti.

Tämän rakennustapaselosteen tiedot perustuvat voimassaoleviin suunnitelmiin syyskuussa 2019. Tietoa rakentamismääräyksistä saa mm. Lahden rakennusvalvonnasta tai internetistä www.ymparisto.fi . Alueen kaavoituksesta saa lisätietoa Lahden kaupungin teknisestä virastosta.

Huoneistoissa, parvekkeilla, yleisissä tiloissa ja taloyhtiön alueella tupakointi ei ole sallittu. Taloyhtiö on savuton.