Senioritalo Harjulan Lähde

Lähde on rakennettu Lahden kaupungin Asemantaustan kaupunginosaan. Se sijaitsee hyvällä paikalla melko lähellä Lahden matkakeskusta ja keskustan palveluita. Kiinteistö on rakennettu vuonna 2021. Asuin kerroksia talossa on kuusi. Lasitetuin parvekkein varustettuja huoneistoja on yhteensä 54. Asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita. Asuntojen varustelutaso on suunniteltu ikääntyville sopivaksi. Esteettömyys on huomioitu ja apuvälineillä liikkuminen onnistuu. Talossa on hissi ja hyvä valaistus, jotka helpottavat ikääntyneen liikkumista talossa ja asunnoissa. Asunnoissa on lisäksi tilavat wc- ja suihkutilat, jotka on varustettu tukikahvoin. Väliaikainen autopaikoitus on järjestetty korttelissa 25152 tontilla 2 ennen kuin lopullinen pysäköintirakennus on rakennettu, joka tulee sijaitsemaan Vahva-Jussin lenkin toisella puolella.

Ensimmäisessä kerroksessa on ulkoiluväline varasto, vss/irtaintavaravarastot, tekniset tilat, askartelutila, saunaosasto, kuivaushuone ja jätehuone. Asukkaiden käytössä on viereisessä Moreenin talossa oleva pesula sekä kerhohuone, jossa voi tavata naapureita, osallistua yhteiseen toimintaan ja lukea päivän lehden. Lähteen ensimmäisestä kerroksesta on kulku käytävää pitkin Moreeniin.

Senioritaloissa toimii palvelukoordinaattori ja yhteisöneuvoja, jotka ovat tarpeen mukaan asukkaiden apuna ja tukena mm. asumiseen liittyvissä asioissa, palvelujen hankinnassa, lomakkeiden täyttämisessä sekä terveydentilaan, sairauksiin, kuntoutukseen ja apuvälineiden tarpeisiin liittyvissä kysymyksissä.

Palveluita senioritaloihin tuottaa Harjulan Setlementti ry. Harjulakotien asukkaat saavat Harjulan palveluista 10% alennuksen. Asukkailla on myös mahdollisuus käyttää muita palveluntuottajia.