Huoneistotyypit ja hintatiedot

Asuntojen vuokra 1.1.-31.12.2024 on 14,60 € / m² / kk

h+kt+kh tuettu asuminen    30,0 m² 1 kpl 438,00 € / kk
h+kt+kh tuettu asuminen    31,0 m² 1 kpl 452,60 € / kk
h+kt+kh tuettu asuminen    40,0 m² 1 kpl 584,00 € / kk
2h+kt+kh tuettu asuminen    43,5 m² 1 kpl 635,10 € / kk
2h+kt+kh tuettu asuminen    45,5 m² 1 kpl 664,30 € / kk
2h+kt+kh tuettu asuminen    46,0 m² 1 kpl 671,60 € / kk
2h+kt+kh tuettu asuminen    47,5 m² 2 kpl 693,50 € / kk
2h+kt+kh tuettu asuminen    48,0 m² 1 kpl 700,80 € / kk
h+kt+kh    30,0 m² 4 kpl 438,00 € / kk
h+kt+kh    30,5 m² 3 kpl 445,30 € / kk
h+kt+kh    31,0 m² 2 kpl 452,60 € / kk
h+kt+kh    39,5 m² 3 kpl 576,70 € / kk
h+kt+kh    40,0 m² 2 kpl 584,00 € / kk
2h+kt+kh    43,5 m² 4 kpl 635,10 € / kk
2h+kt+kh    45,5 m² 5 kpl 664,30 € / kk
2h+kt+kh    46,0 m² 4 kpl 671,60 € / kk
2h+kt+kh    47,5 m² 8 kpl 693,50 € / kk
2h+kt+kh    48,0 m² 4 kpl 700,80 € / kk

Tuettuihin asuntoihin hakiessa hakijalla tulee olla turvapuhelin.

Vesimaksuennakko 20 €/hlö/kk, vesitasaus tehdään kerran vuodessa.
Autopaikkamaksu 10 €/kk
Saunamaksu 10 €/hlö/kk
Asukassähkö oman kulutuksen mukaan.
Vakuusmaksu 500 € peritään ensimmäisen vuokranmaksun yhteydessä.

Rakennustapaseloste

YLEISTÄ
Koy Harjulan Mänty rakennetaan yhtiön omistamalle, Asemantaustan kaupunginosassa, korttelissa 25156 sijaitsevalle tontille 3. Rakennettava asuintalo on kuusikerroksinen. Yhtiöllä on 17 autopaikkaa yhtiön osittain omistamalla LPA-tontilla 2, korttelissa 25152.

RAKENNUKSEN RUNKO
Rakennuksen perustukset paalutetaan, ja alapohja rakennetaan maanvaraisena. Rakennuksen välipohjat sekä yläpohja ovat pääosin ontelolaattaelementtejä. Rakennuksen kantavat väliseinät ja porrashuoneen kerros- ja lepotasot sekä parvekkeiden kantavat rakenteet ovat teräsbetonielementtejä.

JULKISIVUT
Julkisivut ovat pääosin hienopestyjä valkobetoni ja maalattuja sandwich -elementtejä ja tiililaattapintaisia sandwich -elementtejä.

PARVEKKEET
Parvekelaattaelementtien alapinta on harmaa betonipinta, sivut ja yläpinta ovat muottipintaisia. Parvekkeet varustetaan parvekelasituksella, joka ei ole täysin tiivis vedeltä, tuulelta eikä lumelta. Kaiteet ovat metallirakenteisia lasikaiteita.

VESIKATTO
Vesikaton alusrakenteet ovat puurakenteita. Lämmöneristeenä on mineraalivilla. Vesikatteena on pääosin asennettu kumibitumikermi.

IKKUNAT JA PARVEKEOVET
Ikkunat ovat peittomaalattuja tehdasvalmisteisia sisään aukeavia, vakiorakenteisia MSE-puualumiini-ikkunoita. Ikkunoiden ulkopuite on kauttaaltaan alumiinia ja karmin ulkopinta on alumiiniverhottu. Parvekeovet ovat ikkunoiden tapaan puualumiinirakenteisia ulosaukeavia ovia. Huoneistojen tuuletusikkunat on varustettu irrotettavalla hyttysverkolla. Huoneistojen ikkunat ja parvekeovet on varustettu sälekaihtimilla.

Porrashuoneen ikkunat ja ovet ovat metallirakenteisia ikkunoita ja ovia.

OVET HUONEISTOISSA
Huoneistojen porrastaso-ovi on puurakenteinen yksilehtinen jalopuuviilutettu tehdasvalmisteinen vakio-ovi. Väliovet huoneistossa ovat maalattuja valkoisia laakaovia yleensä ilman kynnystä. Porrastaso-ovi on varustettu ovikellolla ja kirjeluukulla.

VÄLISEINÄT HUONEISTOISSA
Huoneistojen sisäiset seinät ovat pääosin kipsilevyseiniä. Pesuhuoneiden seinät ovat pääosin kivirakenteisia.

LATTIAN PINTARAKENTEET
Asuinhuoneiden lattiat ovat laminaattia. Pesuhuoneissa lattiat ovat laatoitetut. Märkätiloissa on sähköinen mukavuuslattialämmitys, jonka sähkönkulutus on kiinteistön mittauksessa. Parvekkeiden lattiat ovat muottipintaista betonia ilman pintakäsittelyä ja niihin asennetaan irrotettavat parvekematot.

SEINIEN PINTARAKENTEET
Seinät ovat pääosin tasoitetut ja maalatut. Keittiössä työpöytien taustoihin asennetaan laminaattilevy. Pesuhuoneen seinät ovat laatoitetut.

SISÄKATTOJEN PINTARAKENTEET
Asuntojen sisäkatot ovat pääosin ruiskutasoitettuja ontelolaattoja. Alaslasketut katot ja koteloinnit verhotaan kipsilevyllä, joka tasoitetaan ja maalataan tai ruiskutasoitetaan. Pesuhuoneen katot verhotaan kuusipaneelilla.

KALUSTEET
Keittiön ja pesuhuoneen kalusteet ovat kalustevalmistajan vakiokalusteita. Keittiökalusteiden ovet ovat valkoista laminaattia, työpöytien kannet ovat laminaattia. Makuuhuoneen ja eteisen komerot ovat valkoisella melamiiniovilla varustettuja kalustevalmistajan vakiokalusteita muovireunanauhalla. Pesuhuoneissa on loisteputkella ja pistorasialla varustettu tehdasvalmisteinen peilikaappi sekä pyykkikaappi, jotka ovat metallirunkoisia.

VARUSTEET
Pesuhuoneet varustetaan tukikahvoin, johon kuuluvat wc-tukikahvat, liikkumista helpottava tukikahva seinässä, L-mallinen tukikahva suihkun yhteydessä sekä kaideallas. Suihkunn alle asennetaan pystysäädettävä suihkupenkki. Lisäksi pesuhuoneissa on vaatekoukut, wc-paperiteline sekä suihkuverho.

KONEET JA LAITTEET
Keittiössä on turvaliesi sekä liesikupu. Kalusteissa on tilavaraus astianpesukoneelle ja mikroaaltouunille. Asunnot on varustettu jääpakastinkaapilla. Pesuhuoneessa on liitännät pyykinpesukoneelle.

HUONEISTOKOHTAINEN VARASTO
Asunnon hallintaan kuuluva huoneistokohtainen varasto sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa. Irtaimistovarastojen seinät ovat vakiorakenteisia verkkoelementtejä. Lattia on maalattu betonilattia.

YHTIÖN YHTEISET TILAT JA NIIDEN VARUSTEET
Yhtiön yhteiset tilat sijaitsevat rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Porrashuoneen seinät ovat pääosin maalatut, lattianpäällysteenä on muovimatto. Porrashuoneen katot ovat osittain alaslaskettuja kattoja ja osittain tasoitettuja ja maalattuja betonikattoja. Muissa yhteistiloissa; ulkoiluvälinevarasto ja tekniset tilat; seinät ja katot ovat pääosin maalatut ja lattiana maalattu betonilattia, paitsi kuivaushuoneessa ja sähköpääkeskuksessa muovimatto. Kuivaushuoneessa on kiertoilmapuhallin ja pyykkinarut. Yhteiskäytössä olevassa saunatilassa seinät ovat laatoitettuja/paneloituja kuusipaneelilla, katot ovat kuusipaneelia ja lattiat laatoitettuja. Löylyhuoneen lauteet ja kaiteet ovat kuusta. Kiuas on löylyhuoneen koon mukaan mitoitettu. Porrashuoneen käytäviin on asennettu käsijohteet. Taloyhtiöön asennetaan Iloq-likitusjärjestelmä.

LIITTYMÄT
Yhtiö liitetään Lahti Aqua Oy:n vesi- ja viemäriverkostoon, Lahti Energia Oy:n kaukolämpö- ja sähköverkostoihin sekä DNA:n kiinteistökaapeli, kaapeli-TV ja taloyhtiölaajakaista.

HISSI
Rakennuksen porrashuoneeseen tulee sivulta avautuvat automaattiovilla varustettu hissi.

TALOTEKNIIKKA
Talossa on lämmöntalteenotolla varustettu keskitetty ilmanvaihto, konehuone sijaitsee ullakolla. Lämmitysmuotona on kaukolämpöön liitetty vesipatterilämmitys. Parvekkeilla ja terasseilla on pistorasia.

TURVA- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄT
Puheyhteydellä varustettu porttipuhelinyhteys on pääovelta asuntoihin. Kiinteistö varustetaan sprinkler- ja paloilmoitinjärjestelmällä.

PIHA-ALUE
Yhtiön piha-alueen istutukset tehdään erillisen istutussuunnitelman mukaan. Piha-alue kadun suuntaan on pääosin betonilaatoitusta. Väliaikainen autopaikoitus on järjestetty korttelissa 25152 tontilla 2 ennen kuin lopullinen pysäköintirakennus on rakennettu, joka tulee sijaitsemaan Vahva-Jussin lenkin toisella puolella. Autopaikat varustetaan autolämmitystolpilla sähkösuunnitelmien mukaisesti.

Tämän rakennustapaselosteen tiedot perustuvat voimassa oleviin suunnitelmiin huhtikuussa 2021. Tietoa rakentamismääräyksistä saa mm. Lahden rakennusvalvonnasta tai internetistä www.ymparisto.fi . Alueen kaavoituksesta saa lisätietoa Lahden kaupungin teknisestä virastosta.

Huoneistoissa, parvekkeilla, yleisissä tiloissa ja taloyhtiön alueella tupakointi ei ole sallittu. Taloyhtiö on savuton.