Huoneistotyypit ja hintatiedot

Asuntojen vuokra 1.1.-31.12.2024 on 14,00 € / m² / kk

1 h + kk  37 m²  19 kpl  vuokra 518,00 € / kk
1 h + tupak  51 m²  12 kpl  vuokra 714,00 € / kk
1 h + tupak  54 m²  12 kpl  vuokra 756,00 € / kk

Vesimaksu 25 €/hlö/kk
Autopaikkamaksu 20 €/kk
Saunamaksu 10 €/hlö/kk
Asukassähkö oman kulutuksen mukaan.
Vakuusmaksu 500 € peritään ensimmäisen vuokranmaksun yhteydessä.

Rakennustapaseloste

YLEISTÄ
Kiinteistö on rakennettu Lahden kaupungin Asemantaustan kaupunginosaan kortteliin 25145 tontille 3. Yhtiössä on 43 asuinhuoneistoa. Tontilla 3 on 2 autopaikkaa ja korttelin 25145 LPA-tontilla 4 autopaikkaa ja pysäköintitalossa on 24 autopaikkaa. Taloyhtiön autopaikat on varustettu lämmityspistorasioin.

Pohjakerroksessa on  vss/irtaimistovarasto, irtaimistovarastot, kerhohuone, toimisto, ulkoiluvälinevarasto, pesula/kuivaushuone, talovarasto, siivouskomero, sauna osasto sekä tekniset tilat.

RAKENTEET
Asuinrakennus on perustettu teräsbetonianturoin tukipaalujen päälle. Perustukset ovat elementtirakenteiset, anturat ovat paikalla valettuja. Alapohja on osin maanvarainen ja osin kantavaa ontelolaattaa. Välipohjat ovat ontelolaatta­elementtejä. Huoneistojen väliset ja porrashuoneiden seinät ovat betonielementtiseiniä. Ulkoseinät ovat pääosin sandwich-elementtejä. Julkisivussa on käytetty osin keraamisia laattoja ja osin hienopesubetonia. Vesikatteena on betonitiilikate. Huoneistojen sisäiset väliseinät ovat yleensä levyverhottuja teräsrunkoisia väliseiniä, pesuhuoneiden seinät ovat kiviainesra­kenteiset.

Parvekekaiteet ovat alumiinirunkoisia lasitettuja kaiteita, parvekepielet ovat betonia. Parvekkeet on varustettu parvekelaseilla. Kaiteen yläpuolinen osa on varustettu pääosin avattavilla parvekelaseilla. Parveke on vapaasti tuulettuva eikä lasitus estä täysin tuulen, veden ja lumen tunkeutumista parvekkeille.

IKKUNAT JA OVET
Asuntojen ikkunat ovat kolmelasisia MSEL–ikkunoita, ulkopuite ja karmin uloin pinta ovat alumiinia. Parve­keovet ovat ulosaukeavia lasiaukollisia ovia. Asuinhuoneistojen kerrostaso-ovet ovat kak­sinkertaisia, porrashuoneen puoleinen ovi on viilupintainen. Asuntojen sisäovet ovat huullettuja valkoisia laakaovia. Pääsisäänkäynnin ovet ovat metallirunkoisia lasiaukollisia ovia.

KALUSTEET JA VARUSTEET
Keittiökalusteet ovat tehdasvalmisteisia vakiokalusteita, kalus­teiden ovet ovat melamiinipintaisia. Työtasot ovat taivereunalaminaattia. Pesupöydät ovat ruostumatonta terästä. Alakaapistossa on jätteiden lajittelua varten jätevaunukaappi. Eteisen ja makuuhuoneiden komero­kalusteiden ovet ovat melamiinipintaisia. Vaatenaulakko on komerorakenteen mukainen, sisältäen vaatetangon ja hattuhyllyn. Pesuhuoneissa on peilikaapit valaisimilla. Asunnot on varustettu palovaroittimilla.

LAITTEET JA KONEET
Keittiöissä on 4-levyinen, uunilla ja kaatumisesteellä varus­tettu liesi, liesikupu ja tilavaraus astianpesukoneelle. Asunnoissa on jää/pakastinkaappiyhdistelmä. Keittiöissä on varaus mikroaaltouunille. Kodinkoneet ovat vakiovalmisteisia ja väriltään valkoisia. Pesuhuoneissa on sähkövaraus pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. Rakennuksessa on automaattio­villa varustettu kahdeksan hengen hissi.

SEINÄPINNOITTEET
Asuintilojen seinät on maalattu valkeiksi. Keittiössä ylä- ja alakaappien välitila sekä pesuhuoneiden seinät on laatoitettu. Talon saunaosaston löylyhuoneiden seinät on paneloitu kuusipanelilla.

LATTIAPINNOITTEET
Kaikkien asuinhuoneiden lattiat on päällystetty laminaatilla. Pesuhuoneiden ja saunaosaston löylyhuoneen lattiat on päällystetty keraamisilla laatoilla.

KATTOPINNOITTEET
Asuntojen katot on ruiskutasoitettu. Alakatot on tasoitettu ja maalattu. Talon saunaosaston löylyhuoneiden, pesuhuoneiden ja wc-tilojen katot on paneloitu kuusipanelilla.

LVIS-TEKNIIKKA
Kiinteistö on liitetty vesi- ja viemäriverkos­toon, sähkö- ja kaukolämpöverkostoon. Talossa on yhteisantenni. Asunnoissa on keskitetty tulo-/poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Pesuhuoneissa on sähkötoiminen mukavuuslattialämmitys. Rakennuksessa on tietoliikennekaapelointi kiinteää internet yhteyttä varten.

ULKOALUEET
Paikoitusalueet ja kulkutiet on pääosin asfaltoituja ja osin laatoitettuja. Viheralueet on nurmetettu ja istutukset on tehty istutussuunnitelman mukai­sesti.

Asuinrakennukselle on haettu rakennuslupaa 20.6.2007. Kohde on rakennettu rakennuslupaa haettaessa voimassa olevien rakentamismääräysten mukaisesti. Tietoa rakentamismääräyksistä ja niiden muuttumisesta saa mm. Ympäristöministeriöstä (www.ymparisto.fi) tai paikallisesta rakennusvalvonnasta.

Huoneistoissa, parvekkeilla ja yleisissä tiloissa tupakointi ei ole sallittu.