Huoneistotyypit ja hintatiedot

Asuntojen vuokra 1.1.-31.12.2024 on 12,80 € / m² / kk. Vuokra on jyvitetty asuinkerroksen mukaan.

1 h + kk  32 m²  51 kpl  409,60 € / kk
2 h + kk  45 m²  10 kpl  576,00 € / kk
2 h + k  63 m²  1 kpl  806,40 €/ kk

Vesimaksuennakko 20 €/hlö/kk, vesitasaus tehdään kerran vuodessa
Autopaikkamaksu 10 €/kk
Saunamaksu 10 €/hlö/kk
Asukassähkö oman kulutuksen mukaan.
Vakuusmaksu 500 € peritään ensimmäisen vuokranmaksun yhteydessä

Asemapiirros

Rakennustapaseloste

YLEISTÄ
Ainola on rakennettu Lahden kaupungin Möysän kaupunginosaan. Kiinteistössä on 62 esteetöntä asuinhuoneistoa. Asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita. Kaikkiin asuntoihin kuuluu lämmin varastokomero. Tontille sijoittuu maksullisia autopaikkoja, joista osa on varustettu lämmityspistorasioin. Kiinteistö on rakennettu vuonna 1983 ja peruskorjattu vuonna 2016. Asuin kerroksia on viisi. Pohjakerroksessa on toimisto, ulkoiluväline varasto, vss/irtaimistovarasto, talovarasto, tekniset tilat, saunaosasto, pesula ja kuivaushuone. Kiinteistössä on myös kerhohuone Aino-sali, jossa voi tavata naapureita, suunnitella yhteistä toimintaa ja lukea päivän lehden.

PARVEKKEET 
Jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke. 
Kaiteen yläpuolinen osa on varustettu avattavilla parvekelaseilla. Parveke on vapaasti tuulettuva eikä lasitus estä täysin tuulen, veden ja lumen tunkeutumista parvekkeille.

IKKUNAT JA OVET
Kiinteistön ikkunat ja ovet on uusittu peruskorjauksen yhteydessä. Ikkunat ovat puu-alumiini- ikkunoita. Pääsisäänkäynnin ovet ovat metallirunkoisia lasiaukollisia ovia. Ulko-ovet aukeavat avauspainikkeista. Parvekeovet ovat ulosaukeavia lasiaukollisia ovia.

KALUSTEET JA VARUSTEET
Keittiökalusteet ovat vakiokalusteita, kalusteiden ovet ovat melamiinipintaisia. Työtasot ovat laminaattia. Pesupöydät ovat ruostumatonta terästä. Alakaapistossa on jätteiden lajittelua varten jätevaunukaappi. Eteisen ja makuuhuoneiden komerokalusteiden ovet ovat melamiinipintaisia. Vaatenaulakko on komerorakenteen mukainen. Osassa asuntoja on avonaulakko. Pesuhuoneissa on peilikaappi valaisimilla. Asunnot on varustettu palovaroittimilla.

LAITTEET JA KONEET
Keittiöissä on 4 – levyinen turvaliesi valurautalevyillä ja liesikupu.  Asunnoissa on jääkaappi tai jää/pakastinkaappiyhdistelmä. Keittiöissä on varaus mikroaaltouunille. Kodinkoneet ovat vakiovalmisteisia ja väriltään valkoisia. Rakennuksessa on automaattiovilla varustettu kahdeksan hengen hissi.

SEINÄPINNOITTEET
Asuintilojen seinät on maalattu tai niissä on maalattu tapetti. Keittiössä ylä- ja alakaappien välitila sekä pesuhuoneiden seinät on laatoitettu. Talon saunaosaston löylyhuoneen seinät on paneloitu.

LATTIAPINNOITTEET
Asuinhuoneiden lattiat on päällystetty laminaatilla. Asuntojen kylpyhuoneiden lattia on Altro safety turvamattoa. Samoin pesuhuoneiden ja saunaosaston löylyhuoneen lattiat on päällystetty turvamatolla.

KATTOPINNOITTEET
Asuntojen katot on tasoitettu ja maalattu. Talon saunaosaston löylyhuoneen ja pesuhuoneiden katot on paneloitu.

LVIS – TEKNIIKKA
Perusparannuksen yhteydessä 2016 LVIS-tekniikka on uusittu ja kunnostettu. Rakennus on varustettu koneellisella tulo- ja poistoilman vaihdolla, sekä lämmöntalteenotolla. Asunnoissa on huoneistokohtainen koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä (tulo-poistokone). Rakennuksessa on merkki- ja turvavalaistus, sekä sprinklausjärjestelmä, mistä on akkuvarmennetun paloilmoitin keskuksen kautta hälytys aluehälytyskeskukseen. Talo on liitetty kaukolämpöön. Kiinteistö kuuluu kaapeliverkkoon.

ULKOALUEET
Paikoitusalueet ja kulkutiet ovat asfaltoituja. Viheralueet ja istutukset on tehty erillisen istutussuunnitelman mukaisesti.

Esitetystä poiketen huoneistoissa voi olla materiaali- ja laitemuutoksia. Huoneistoissa, parvekkeilla ja yleisissä tiloissa tupakointi ei ole sallittu.