Senioritalo Harjulan Ukkopekka

Ukkopekka sijaitsee keskeisellä paikalla Lahden matkakeskuksen vieressä lähellä keskustan ja Launeen palveluita. Kiinteistö on rakennettu vuonna 2011. Asuinkerroksia talossa on seitsemän ja lasitetuin parvekkein varustettuja huoneistoja on yhteensä 43. Tontilla on myös maksullisia autopaikkoja, jotka on varustettu lämmityspistorasioin. Esteettömyys ja apuvälineiden käyttö on otettu huomioon asuntojen, yhteisten tilojen sekä piha-alueiden suunnittelussa. Asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita. Asuntojen varustelutaso on suunniteltu sopimaan asukkailleen ikääntymisen eri vaiheissa, myös voimien vähetessä.

Ensimmäisessä kerroksessa on ulkoiluväline varasto, vss/irtaimistovarasto, irtaimistovarasto, tekniset tilat, saunaosasto, pesula ja kerhohuone. Asukkaiden yhteisessä kerhohuoneessa voi tavata naapureita, osallistua yhteiseen toimintaan ja lukea päivän lehden.

Senioritaloissa toimii palvelukoordinaattori ja yhteisöneuvoja, jotka ovat tarpeen mukaan asukkaiden apuna ja tukena mm. asumiseen liittyvissä asioissa, palvelujen hankinnassa, lomakkeiden täyttämisessä sekä terveydentilaan, sairauksiin, kuntoutukseen ja apuvälineiden tarpeisiin liittyvissä kysymyksissä.

Palveluita senioritaloihin tuottaa Harjulan Setlementti ry. Harjulakotien asukkaat saavat Harjulan palveluista 10% alennuksen. Asukkailla on myös mahdollisuus käyttää muita palveluntuottajia.