Huoneistotyypit ja hintatiedot

Asuntojen vuokra 1.1.-31.12.2024 on 14,00 € / m² / kk

1 h + kk  37 m²  19 kpl  518,00 € / kk
1 h + tupak  51 m²  12 kpl  714,00 € / kk
1 h + tupak  54 m²  12 kpl  756,00 € / kk

Vesimaksu 25 €/hlö/kk
Autopaikkamaksu 20 €/kk
Saunamaksu 10 €/hlö/kk
Asukassähkö oman kulutuksen mukaan.
Vakuusmaksu 500 € peritään ensimmäisen vuokranmaksun yhteydessä.

Rakennustapaselostus

YLEISTÄ
Yhtiö on rakennettu Lahden kaupungin Asemantaustan kaupunginosaan kortteliin 25145 tontille 4. Yhtiössä on 43 asuinhuoneistoa. Tontille 4 sijoittuu 8 avopaikkaa ja kortteliin 25145 Lpa-tontin pysäköintitaloon 17 autopaikkaa. Taloyhtiön autopaikat on varustettu lämmityspistorasioin.

Pohjakerroksessa on yhden asuinhuoneiston lisäksi vss / irtaimistovarasto, irtaimistovarasto, kuntosali, liikunnanohjaajantoimisto, sosiaalitilat kuntoilijoille, ulkoiluvälinevarasto, kuivaushuone, siivouskomero, saunaosasto ja tekniset tilat.

RAKENTEET
Asuinrakennus on perustettu teräsbetonianturoin tukipaalujen päälle. Perustukset ovat elementtirakenteiset, anturat ovat paikalla valettuja. Alapohja on osin maanvarainen ja osin kantavaa ontelolaattaa. Välipohjat ovat ontelolaattaelementtejä. Huoneistojen väliset ja porrashuoneiden seinät ovat betonielementtiseiniä. Ulkoseinät ovat pääosin sandwich -elementtejä. Julkisivussa on käytetty osin keraamisia laattoja ja osin hienopesubetonia. Vesikatteena on betonitiilikate.  Huoneistojen sisäiset väliseinät ovat yleensä levyverhottuja teräsrunkoisia väliseiniä, pesuhuoneiden seinät ovat kiviainesrakenteiset.

Parvekekaiteet ovat alumiinirunkoisia lasitettuja kaiteita, parvekepielet ovat betonia.  Parvekkeet on  varustettu parvekelaseilla. Kaiteen yläpuolinen osa on varustettu pääosin avattavilla parvekelaseilla. Parveke on vapaasti tuulettuva eikä lasitus estä täysin tuulen, veden ja lumen tunkeutumista parvekkeille.

IKKUNAT JA OVET
Asuntojen ikkunat ovat kolmelasisia MSEL–ikkunoita, ulkopuite ja karmin uloin pinta ovat alumiinia. Parvekeovet ovat ulosaukeavia lasiaukollisia ovia. Asuinhuoneistojen kerrostaso-ovet ovat kaksinkertaisia, porrashuoneen puoleinen ovi on viilupintainen. Asuntojen sisäovet ovat huullettuja valkoisia laakaovia. Taloyhtiön löylyhuoneessa on lasiovi. Pääsisäänkäynnin ovet ovat metallirunkoisia lasiaukollisia ovia.

KALUSTEET JA VARUSTEET
Keittiökalusteet ovat tehdasvalmisteisia vakiokalusteita, kalusteiden ovet ovat melamiinipintaisia. Työtasot ovat taivereunalaminaattia. Pesupöydät ovat ruostumatonta terästä. Alakaapistossa on jätteiden lajittelua varten jätevaunukaappi. Eteisen ja makuuhuoneiden komerokalusteiden ovet ovat melamiinipintaisia. Vaatenaulakko on komerorakenteen mukainen, sisältäen vaatetangon ja hattuhyllyn. Pesuhuoneissa on peilikaapit valaisimilla. Asunnot on varustettu palovaroittimilla.

LAITTEET JA KONEET
Keittiöissä on 4 – levyinen, uunilla ja kaatumisesteellä varustettu liesi, liesikupu ja tilavaraus astianpesukoneelle. Asunnoissa on jää/pakastinkaappiyhdistelmä. Keittiöissä on varaus mikroaaltouunille. Kodinkoneet ovat vakiovalmisteisia ja väriltään valkoisia. Pesuhuoneissa on sähkövaraus pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. Rakennuksessa on automaattiovilla varustettu kahdeksan hengen hissi.

SEINÄPINNOITTEET
Asuintilojen seinät on maalattu. Keittiössä ylä- ja alakaappien välitila sekä pesuhuoneiden seinät on laatoitettu. Löylyhuoneiden seinät on paneloitu kuusipanelilla.

LATTIAPINNOITTEET
Kaikkien asuinhuoneiden lattiat on päällystetty laminaatilla. Pesuhuoneiden ja sauna-osaston löylyhuoneen lattiat on päällystetty keraamisilla laatoilla.

KATTOPINNOITTEET
Asuntojen katot on ruiskutasoitettu. Alakatot on tasoitettu ja maalattu. Löylyhuoneiden, pesuhuoneiden ja wc-tilojen katot on paneloitu kuusipanelilla.

LVIS –TEKNIIKKA
Kiinteistö on liitetty vesi- ja viemäriverkostoon, sähkö- ja kaukolämpöverkostoon ja kaapeli-tv -verkostoon. Asunnoissa on keskitetty tulo-/poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Pesuhuoneissa on sähkötoiminen mukavuuslattialämmitys. Rakennuksessa on tietoliikennekaapelointi kiinteää internet yhteyttä varten.

ULKOALUEET
Paikoitusalueet ja kulkutiet ovat pääosin asfaltoituja ja osin laatoitettuja. Piha-alue on varustettu asemapiirroksessa esitetyin pihavälinein. Viheralueet on nurmetettu ja istutukset on tehty istutussuunnitelman mukaisesti.

Asuinrakennukselle on haettu rakennuslupaa 2.7.2007. Kohde on rakennettu rakennuslupaa haettaessa voimassa olevien rakentamismääräysten mukaisesti. Tietoa rakentamismääräyksistä ja niiden muuttumisesta saa mm. Ympäristöministeriöstä (www.ymparisto.fi) tai paikallisesta rakennusvalvonnasta.

Huoneistoissa, parvekkeilla ja yleisissä tiloissa tupakointi ei ole sallittu.